Ознака ohrid

Манастир Свети Наум – рајски извори и спокојство покрај Охридското Езеро

Сместен на карпест гребен на брегот на Охридското езеро  со поглед кој се отвора врз целата езерска шир манастирот Свети Наум долго време ги плени срцата на патниците кои бараат утеха и природна убавина.  Оваа идилична дестинација, каде и денес…

Трпејца – село со бисерна плажа на Охридско Езеро

Следете не на нашата FACEBOOK страна Patuvanja.mk Ова е Трпејца – малото село на Охридското Езеро кое е идеална дестинација за секој кој бара мир и опуштање во прекрасна природа и една од нај специфичните плажи на Охридско Езеро, која…

Света Софија – Божествена мудрост во срцето на стариот Охрид

Доколку планирате патување во Охрид, погрижете се да ја посетите црквата Света Софија. Оваа светски позната знаменитост на градот мора да ја види секој патник заинтересиран за историја, култура и архитектура. Црквата не е посветена на маченичката Софија, туку е…

Охрид – дестинација за сите четири сезони

Фото Кристијан Арсов

Охрид, град со убавина што го одзема здивот и волшебно културно наследство, е дестинација што мора да ја посети секој патник кој сака да ги истражи чудата на Македонија. Сместен на брегот на Охридското Езеро, овој древен град е зпреполн…

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds