Категорија РЕСТОРАНИ

Ресторан „Охрид“ во срцето на Виена

Во центарот на Виена работи ресторан Охрид, кој нуди македонски специјалитети и има одлична скара. Ресторанот е познат кај Македонците кои живеаво во Виена, но општо и кај Балканците кои тука доаѓаат да вкусат одлична скара и да почувствуваат охридска…

КАДМО – плажа со најубав поглед на Охрид и место на спектакуларни зајдисонца

На брегот на Охридското Езеро, покрај познатата пешачка зона „Студенчишта“ се наоѓа плажата „Кадмо“ од која се пружа неповторлив поглед на старот дел на градот Охрид. Од овде се гледа буквално цело историско наследство, па панорамскиот поглед почнува од црквата…

КОМИТЕТИ – уникатен кафе бар во стариот дел на Валона

Во една куќа во стариот дел на Валона се наоѓа еден необичен кафе бар, кој се вика „Комитети“ ( на Албабски јазик значи Комитет ). Името на кафе барот доаѓа од името на куќата каде се наоѓа, а во која…

КАПЕЛЕТ ресторан во Тирана украсен со 1500 капи

Погледнете го видеото најдолу во текстот и разгледајте ги фотографиите на Инстаграм од ресторанот „Капелет“ или од Албански превод „Капи“ е ресторан на падините од планината Дајт во Тирана – Албанија кој го спојува традиционалното и модерното! Ако сте во…

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds