Ознака охридско езеро

Манастир Свети Наум – рајски извори и спокојство покрај Охридското Езеро

Сместен на карпест гребен на брегот на Охридското езеро  со поглед кој се отвора врз целата езерска шир манастирот Свети Наум долго време ги плени срцата на патниците кои бараат утеха и природна убавина.  Оваа идилична дестинација, каде и денес…

Радожда – село со нај широк поглед на Охридско Езеро, рибни ресторани, пештерска црква и мир и спокој

Следете не на нашата FACEBOOK страна Patuvanja.mk PATUVANJA.MK Ве потсетува на струшкото крај езерско село Радожда, мирно, тивко и прекрасното село кое се наоѓа на брегот на Охридското Езеро. Ова село е едно од најубавите места во Македонија, каде што…

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds