Ознака sveta sofija

Света Софија – Божествена мудрост во срцето на стариот Охрид

Доколку планирате патување во Охрид, погрижете се да ја посетите црквата Света Софија. Оваа светски позната знаменитост на градот мора да ја види секој патник заинтересиран за историја, култура и архитектура. Црквата не е посветена на маченичката Софија, туку е…

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds