Манастирот Света Марија на островот Зврнец до Валона

Манастирот Светa Марија, познат и како Манастир на Успение на Богородица, е средновековна византиска црква на островот Звернец во внатрешноста на лагуната Нарта северозападно од градот Влора на Јужна Албанија.

До манастирот на островот се оди по дрвен мост кој пруижа прекрасно искуство и можност за правење одлични фотографии и од кој во водата може да се видат морски ракови ( краби )

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds