(ФОТО) Парумба- како што стружани го нарекуваат ова светилиште под нов снег деновиве

Парумба е познато светилиште во струшко кое се наоѓа во непосредна близина на селата Горна Белица и Вишни. До самото место се стигнува исклучително пешки по планински предел.

Парумба, во превод значи -гулабица на влашки јазик а овој свет локалитет се посетува од страна на стружани и месното население на втор ден Духовден.

фото ФБ

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds