Плажата „Месечев залив“ во Словенија – една од трите најубави во светот

Малата карпеста плажа „Месечев залив“ на словенечкото крајбрежје е прогласена за една од трите најдобри во светот од страна на „Биг 7 травел“ „Месечевиот залив“ се наоѓа во природниот резерват Струњан и до него може да се стигне само пеш. Тоа е неразвиена плажа без удобности во подножјето на црвеникави карпи коишто постепено преоѓаат во маслинови градини и лозје.– глобална интернет-страница за совети за патувања.

Плажата не може да се пофали со тропскиот ветар на Карибите, но е неверојатно убава. Благодарение на нејзината изолираност и заштитениот статус, најверојатно ќе го имате целото место за себе. Восхитувајте се на неверојатните погледи на Јадранското Море долж една од неколкуте пешачки патеки што се движат низ резерватот или едноставно впијте го сонцето“, се вели во описот на „Биг 7 травел“.

„Месечевиот залив“ се наоѓа во природниот резерват Струњан и до него може да се стигне само пеш. Тоа е неразвиена плажа без удобности во подножјето на црвеникави карпи коишто постепено преоѓаат во маслинови градини и лозје.

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds