Најнеобичното сместување што можете да го изнајмите во Братислава

Хотел Galeria Spirit или, како што сака да го опише сопственикот, „Галерија за само-развој“ се наоѓа во поширокиот центар на Братислава, во непосредна близина на железничката станица, во идеална позиција за посета и запознавање на словачкиот метропола.

Освен зборот хотел во името, Galerija Spirit баш и не наликува на сместувањето кое вообичаено би го изнајмиле. Оние што останале таму имаат различни впечатоци, што веројатно зависи од тоа што очекувале и – колку се мрзливи. Имено, што се однесува до собите – замислете хостел наместо хотел, а што се однесува до опремата, запознајте го срдечниот сопственик, сликар и, повторно, замислете дека престојувате со маж дома. за симболична цена, колку што ќе ве чини ноќевање во хотел Галерија Спирит.

Можете да преноќите во еднокреветна, двокреветна, трокреветна или дури 12-креветна соба, а цената, на платформата Booking.com, ќе биде околу дваесет евра по лице по ноќ. Овде ништо не е стерилно, па постелнината е различна, како и крпите. Машини со закуски, паркинг, појадок, изнајмување велосипеди и сите очекувани туристички работи што ќе ги добиете овде, но сè друго ќе биде сосема посебно.

Локално, овој хотел е познат како „Куќата на пеперутките“, а низ целиот свет е препознатлив по својата чудна архитектура, колоритна фасада и силниот авангарден тон. А доколку не се решите да останете овде, прошетајте и фотографирајте, бидејќи овој разигран хотел ќе изгледа одлично на секој реален или виртуелен ѕид.

За смелиот дизајн и уникатната комбинација на современата архитектура и урбаната уметност е одговорен архитектот Стефан Полаковиќ, кој не ги следи воспоставените норми, туку смело одлучува да создаде раскошен „визуелен гозба“ за гостите и минувачите.

Темата на хотелот е велнес во поширока смисла, ментална, самосвесна, уметничка и – нутритивна. Така, можете да се развивате со сликање во инспиративна средина, во градината или на балконот, да ја декорирате просторијата во која престојувате со сликата што ќе ја изберете, а исто така да добиете бесплатни додатоци во исхраната според вашите потреби.

Сопственикот, сликар, квантен физичар и визионер на среќна иднина, кој сакаше да создаде уметничка оаза каде што истомислениците ќе можат да се сретнат и да ги прошират своите погледи за светот, се одлучи за „туризам за самоспознание“, инспиративна средина за лични развој. Огромното мнозинство од посетителите ќе се согласат дека тој успеа да постигне исклучително топла и креативна атмосфера.

punkofer.hr

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds