Најубавото тајно бегство во Франција, средновековен град со душа како од бајките

За Франција важат многу епитети, дека таа е земја на виното и лебот, љубовта и страста, најубавите замоци и морскиот брег. Има и прекрасни села кои добиваат се поголемо значење. Еден од оние помалку популарни и неправедно запоставени е Ле Малзеу-Вил.

Овој прекрасен средновековен град нема многу туристи бидејќи не е многу популарна дестинација, иако изгледа како нешто од бајките.

Ле Малзеу-Вил се наоѓа на југот на Франција, чија архитектура е од 13 век. Полна е со камени куќи и поглед на совршени пејзажи, па не треба да чуди што е прогласена за „најубаво тајно бегство“ во Франција според едно истражување, пишува „Мирор“.

Со население од само 900 жители, тој е идеален град за храбри истражувачи кои сакаат да излезат надвор од вообичаената патека и да уживаат во летното сонце без притисок да се тресат со љубопитните туристи. Треба да ја посетите градската саат-кула, статуи, антички ѕидови и импресивниот замок Сен-Албан сур Лимањол. За убав ден на отворено, треба да ги искористите и безбројните пешачки и велосипедски патеки кои можат да доведат до големи карпи.

Во текот на летото, тука во текот на јули се одржуваат средновековен фестивал и разни прослави кога се организираат огномети на блиското езеро, а исто така можете да станете рано во вторник и да одите на големиот пазар каде што можете да имате можност да пробате некои локални производи. .


telegraf.rs

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds