Тема паркот „Глобално село“ во Дубаи нуди патување низ 90 земји на една локација

Голем број туристи од целиот свет секоја година го посетуваат тематскиот парк „Глобално село“ во Дубаи, Обединети Арапски Емирати.

„Глобално село“ е живописен и енергичен центар во кој се здружуваат културите од целиот свет. Овој центар ги плени и локалното население и туристите со својот уникатен спој на забава и културни искуства.

Во „Глобално село“ посетителите можат да ги посетат павилјоните во кои се претставуваат повеќе од 90 земји. Секоја од нив ја прикажува својата посебна архитектура, култура и производи, на вкупна површина од 1,6 милиони квадратни метри.

Очигледна е неговата популарност гледајќи ги бројките на годишно ниво. Неодамна овој центар го собори Гинисовиот светски рекорд со тоа што беше домаќин на 4,5 милиони посетители во една сезона.

извор:Анадолија

фото: Анадолија

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds