Беспрекорно чистата вода во кањонот Пингшан оддава илузија како да лебдите

Водата во кањонот Пингшан во централната кинеска провинција Хубеи е чиста како кристал, што им дава на туристите илузија дека лебдат на стакло.

Кањонот долг 20 километри е опкружен со стрмни карпи прекриени со густа бамбусова шума. Местото Ѕуефу Туси, со наследен систем за назначување началници кој се користел во областа на малцинската етничка акумулација во јужна и југозападна Кина од 13 до 20 век, исто така е скриено во оваа авантуристичка област.

CGTN Makedonski

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds