Нијагарските Водопади во САД делумно заледени

Нијагарските Водопади, настанати пред повеќе од 125 века, делумно се заледени поради поларниот студ што го зафати поголемиот дел на САД, известува Анадолу.

Овие водопади денес се граница меѓу САД и Канада и претставуваат една од петте најатрактивни туристички дестинации во светот.

Делумно заледените Потковични Водопади и Американски Водопади, најголемите од Нијагарските Водопади, им нудат единствена глетка на илјадници туристи од САД и од светот.

извор:Анадолу.

фото:Анадолу.

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds