Aвиокомпанија нуди патување на непозната дестинација: Откриваат каде за време на летот

Скандинавската авиокомпанија САС нуди купување на билет во непознат правец.

Она што е интересно е дека тие забележаа значителна побарувачка за нивното претстојно патувачко искуство „Непозната дестинација“, со над 1.000 регистрирања во рок од неколку минути од неговото лансирање. Авантурата, закажана за 5-8 април, ќе ги однесе патниците до мистериозна дестинација.

Патувањето до непозната дестинација започнува на аеродромот во Копенхаген на 5 април без патниците да знаат каде одат. Тридневната авантура ќе ги однесе до мистериозна дестинација, а компанијата тврди дека преку 1.000 патници се пријавиле за неколку минути.

Според САС, на патниците ќе им бидат дадени упатства за пакување пред поаѓањето, така што можеби ќе биде полесно да се стеснуваат потенцијалните дестинации. Превозникот тврди дека летот ќе трае „неколку часа“ и дека крајната дестинација ќе биде откриена за време на летот. Што се однесува до самото патување, патниците ќе пристигнат на својата дестинација на 5 април, а ќе се вратат на 8 април, со што ќе добијат четиридневен и три ноќи одмор.

Што е „Непозната дестинација“?
Интересен концепт за патување внесува чувство на возбуда и новина во патничкото искуство. Патниците ќе имаат можност да учествуваат во заеднички активности со други – тие можат да се изберат преку апликацијата SAS без дополнителни трошоци.

SAS во никој случај не е првата авиокомпанија која експериментирала со таков концепт, други авиопревозници како Lufthansa и Peach Aviation се познати по нивните понуди во минатото.

Во случајот на Луфтханза, патниците избраа категорија (како Arts & Sights, Party On или Follow The Sun) и на тој начин и дозволија на авиокомпанијата да ја избере нивната крајна дестинација, пишува Simpleflying.com.

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds