Крстарење по истоимената река нуди сосема поинаков поглед на овој австралиски град

За подобро да го запознаат градот, туристите често се одлучуваат за крстарења или возење со траект, бидејќи познатите мостови на Бризбејн се многу поинтересни од таква перспектива.

Покрај различните иновации, овој австралиски град се карактеризира и со високо ниво на креативност, па не е чудно што многу туристи се воодушевени од Бризбејн.

Изобилството на паркови и зелени површини го прават овој град во Австралија особено интересен. Покрај тоа, на посетителите им се достапни бројни, не само пешачки, туку и велосипедски патеки. За подобро да го запознаат градот, туристите често се одлучуваат за крстарења или возење со траект, бидејќи познатите мостови на Бризбејн се многу поинтересни од таква перспектива.

Јужен брег

Исклучително популарната пешачка област во Бризбејн, South Bank Parklands, беше домаќин на Светскиот саем во 1988 година, пишува Карен Хестингс за Planetware.

Често на плажата „Улици“, која се наоѓа во централниот дел, жителите на Бризбејн и туристите уживаат во текот на летото во тој дел од светот, бидејќи самата плажа се наоѓа во лагуна, создадена вештачки. Покрај тоа, во „Јужна банка“ има и бројни угостителски објекти, што го прави престојот поинтересен. Во тој дел од градот често се организираат многу интересни настани, додека на посетителите им се нуди можност да уживаат во филмските проекции, кои се одржуваат во тој дел од градот.

А љубителите на шопинг можат да уживаат и во овој дел од Бризбејн. Па, не баш шопинг во модерна смисла на зборот, бидејќи пазарот во Саут Банк Паркленд нуди и винтиџ облека и рачно изработени предмети, како и колекционерски предмети и други интересни производи.

И секако, коалите

Во областа на резерватот „Lone Pine“ на посетителите им се нуди можност одблиску да ги видат коалите, кои со текот на времето станаа речиси заштитен знак на целиот континент, како и други животни специфични за австралиската почва, како што повеќе таму живеат повеќе од 70 видови. На оваа локација, која се наоѓа на реката Бризбејн, може да се видат коали, вомбати и различни видови змии, како и кенгури и други животни.

Крстарење по истоимената река

Низ самиот центар на Бризбејн тече истоимената река, а крстарењето по реката Бризбејн е омилено на многу туристи кои го посетуваат овој австралиски град, па не е чудно што оваа активност често се карактеризира како една од најпопуларните за сите посетители на Бризбејн. Освен што уживаат во самото патување, туристите честопати остануваат воодушевени од погледот на градот од таа перспектива.

telegraf.rs

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds