Кои се најнебезбедните земји за патување?

На веб-страницата Travel Risk Map, можете да најдете информации за тоа кои земји се најбезбедни за патување, но и држави со најголем ризик.

Темноцрвената ги означува оние во кои е најризично да се патува. Во оваа група се најдоа Украина, Јужен Судан, Либија, Сирија, Ирак, Јемен, Авганистан, Централноафриканската Република и Сомалија. Македонија е на листата на држави со низок степен на ризик, како и повеќето земји во Европа. Со години истите држави се повторуваат на листата небезбедни. Целата мапа можете да ја видите тука. 

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds