(ВИДЕО) Лисабон ја доби титулата – најисплатливата туристичка дестинација

За многумина, Лисабон веќе претставува идеалната туристичка дестинација, а сега новите истражувања го потврдуваат ова – Лисабон е објавен како најисплатливата туристичка дестинација во светот.

Според извештаите, анализите на трошоците за патување, престој и искуството на туристите, Лисабон се истакнува како град што нуди висок квалитет на доживување на многу прифатливи цени. Оваа португалска престолнината привлекува поголем број на патници од целиот свет поради својата култура, богата историја, прекрасна архитектура, вкусна храна и гостоприемство.

Со прекрасните улички, исполнети со уметност и музика, убавите плажи, стариот дел на градот со вешто изградените замоци и палати, Лисабон претставува вистинско уживање за туристите. Одличната понуда на ресторани и кафулиња, каде може да се ужива во традиционални португалски јадења и напитоци, дополнително го прави овој град магнет за туристи.

Сепак, иако Лисабон се издвојува како најисплатливата туристичка дестинација, важно е да се спомене дека со оваа почетна приказна за пристапноста на градот, потребно е да се преземат мерки за заштита на културното и природното наследство, како и за одржливи туристички практики.

Со оваа почест за Лисабон, очигледно е дека се отвораат нови можности за развој на туризмот во овој дел од светот, со што градот продолжува да привлекува со својот шарм и извонредни можности за искуства што ги нуди на своите посетители.

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds