(ВИДЕО) Бела Паланка – Бисерот на Србија за Рурален Туризам

Во самото срце на Србија, во живописната долина на Јужна Морава, се наоѓа Бела Паланка – неодоливо рурално туристичко место што ги воодушевува сите кои ја посетуваат. Оваа мала општина, со својот врвен природен пејзаж, вкусната традиционална кујна и гостопримството на локалното население, создава идеална дестинација за оние што бараат искуство на природата и автентичната култура.

Бела Паланка е знаменита по своите изобилни зелени простори, планини и реки кои ја оформуваат околината. Реката Јужна Морава ја надополнува природната убавина, водопадите и живописните природни стази, што ги прави идеални за пешачење за љубителите на природата. Туристите имаат можност да уживаат во бродски возења или кајакарење по реката.

Оваа област е богата со историски и културни знаменитости. Стариот град – Тракија, со своите археолошки наоѓалишта и остатоците од древни времиња, привлекува истражувачи на историјата. Посетителите имаат можност да ја истражуваат богатата традиција на регионот низ локалните пазари, каде може да се вкусат традиционалните јадења и да се купат автентични ракотворби од месните уметници.

Гостопримството на луѓето во Бела Паланка е нешто што го прави искуството уште посебно. Локалните жители се познати по своето топло добредојде и срдечноста кон посетителите. Многу домаќини нудат можност за престој во традиционални селски куќи или гостилници, каде гостите можат да уживаат во удобноста на домашниот амбиент и да ги вкусат автентичните обичаи на месниот начин на живеење.

Со својата убавина, природните богатство и гостопримството на локалното население, Бела Паланка е дестинација што ќе ви остави неизбришливи впечатоци и ќе ве натера да се вратите повторно и повторно, барајќи уште од оваа прекрасна рамнина на руралниот Србија.

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds