(ВИДЕО) Патување во живописната Ирска

Пристигнувањето на магичната земја, познат како Ирска, стана реалност за група од смели патници, кои се отворија на авантуристичкото искуство на ова богато во историја и култура патување.

Групата, составена од луѓе со различни интереси, имаше можност да го истражи светски познатото Дублин, каде што ги запознаа современиот тек на градот, како и богатата ирска традиција што ја носи. Од бројните историски знаменитости до современите уметнички сцени, Дублин се претстави како убаво сликарско платно што беше истражувано со ентузијазам.

Следејќи го течењето на Ривер Лифи, патниците имаа можност да го истражат волшебниот лик на Ирска, со зелени пасишта и традиционални камени зидови. Посетата на областите Клеари, Килкени и Корк беше исцртана со среќни моменти и незаборавни искуства.

Во интерес на туризмот, Ирска покажа дека нејзините волшебства не се само во убавите природни пејсажи, туку и во топлината и гостоприемството на луѓето. Патниците се вратија со богатство на спомени и искуства, со желба дека ќе продолжат да го истражуваат овој магичен дел од светот.

Ова патување во Ирска не беше само одмор, туку вистинско вовлекување во културата и духот на оваа впечатлива земја. Секој патник го искуси на свој начин, но сите се согласија дека Ирска, со својата уникатна комбинација на природа и култура, нуди нешто што секој патник треба да го доживее.

фото:

Expedia.com

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds