Сте биле ли некогаш на Посиди на Халкидики ? !

Посиди – Халкидики, е популарно летно одморалиште кое се протега на крајот од првиот крак на полуостровот Хаклидики во Грција. Има светилник од 1864 година и неколку плитки, песочни плажи.


Остатоците од древната еритрејска населба Aegeopelagitika вклучуваат сочувани ѕидови, сводови и мозаични плочки во поранешниот храм на Посејдон. Покрај прекраснаите плажи, баровите на плажите привлекуваат студенти од блискиот универзитетски камп кој е поставен меѓу борови насади.

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds