(ВИДЕО) „ЛегоЛенд“ во Јапонија, не е само за забава – го насочува и вниманието кон образованието и научната фантазија

ЛегоЛенд – паркот или лего градче, примамливо место во Јапонија, за сите генерации. Овој парк е најголемиот Лего парк во Азија и стана место кое не треба да се пропушти.

Паркот нуди многу интерактивни и креативни искуства, вклучувајќи и куќички. Додека големите љубители на Лего ќе ги уживаат во многу различни забавни активности, децата ќе можат да се забавуваат со своите омилени Лего „ѕверови“ и да истражуваат интерактивниот мини-град кој го создале.

Проектот вреден 53 милиони фунти ги комбинира традиционалните објекти за тематски парк со детални Лего реплики на познати светски знаменитости. Паркот е оддалечен само два часа од Токио, а се верува дека компанијата Merlin Entertainment се одлучила на овој потег откако ривалската компанија Disney го објави минатогодишниот финансиски извештај, во кој се наведува дека нивниот парк во Токио, според посетеноста, е веднаш по Светот на Дизни на Флорида. Парковите на Леголанд, кои се нешто попристапни за нас, се наоѓаат во Данска, Англија и Германија.

Но, ЛегоЛенд во Јапонија не е само за забава, тој го насочува и вниманието кон образованието и научната фантазија. Паркот има различни образовни работилници и демонстрации, вклучувајќи ги и забавните експерименти на кои децата може да учествуваат и да ги научат најразлични нешта.

Се во се, ЛегоЛенд во Јапонија е неверојатна дестинација за сите кои имаат љубов кон Лего и креативноста, како и за семејствата кои бараат нешто различно и забавно да го преживеат заедно.

видео: patuvanja.mk

Следете не на Фејсбук:


This will close in 30 seconds